Vi är det flexibla bussbolaget

Vi är ett flexibelt bussbolag som vill värna om en säker, trygg och smidig transport. Vill ni ha hjälp att skräddarsy era resor eller kanske är intresserade av våra färdiga paket? Tvecka inte! Ring oss idag!

Hopfgarten, Österrike 2025
8 dagars skidåkning i Österrikes största skidsystem

Nu kör vi veckorna 6 och 8

Nu är det tid att boka er skidresa med Balderbuss till vår pärla i Österrike Hopfgarten. Res bekvämt med högklassiga turistbussar, få hela 8 dagars skidåkning i Österrikes största skidsystem. Vi bor i en mysig by, med typisk känsla av Tyrolen.

Om skidsystemet

Omgiven av bergskedjan Wilder Kaiser, i hjärtat av Kitzbüheler Alpen, bildar Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental det största sammanhängande skidområdet i Österrike. Utrustat med modernast tänkbara snökanonanläggningar erbjuds här en hög snösäkerhet. Med 279 pistkilometer, 91 liftar, ett spännande aktivitetsutbud samt över 70 restauranger och after-ski-ställen kan du se fram emot gränslös underhållning.

Länk till pistkarta här

 

Om Hopfgarten

Vid foten av Hohe Salve (1829 möh) sträcker sig en av de solrikaste orterna i Kitzbüheler Alpen: Hopfgarten, på 620 meters höjd. Här träffar du inte på massturismen utan istället en ort, som har bevarat sin identitet och tar emot varje semesterfirare med äkta gästvänlighet.

Den traditionella ortskärnan understryker denna identitet med sina smala kullerstensgränder och den präktiga, tvåtorniga barockkyrkan som är Hopfgartens landmärke. För underhållning vid sidan om pisten svarar diverse fritidsmöjligheter som rodelbanan, isbanan eller evenemang i Salvena Kultur- und Freizeitzentrum.

Eftersom Hopfgarten bara ligger omkring en timme bort från München, Salzburg och Innsbruck är orten lätt att nå även i den djupaste och snöigaste vintern.

Om boende

I Hopfgarten så bor vi antingen i mycket fräscha lägenheter med självhushåll men med möjlighet att välja till middagspaket, se nedan.

Eller bor vi på hotell med dusch och wc på rummet. T.ex Gasthof Oberbräu, Hotel Post eller Lukas.  För de som väljer att bo på hotell ingår det frukost.

Alla boenden är mycket centralt belägna och nära till liften.

Om resan

Avresa: Fredagar kl 11.00 från Arena Rosenholm, Karlskrona. Därefter finns det möjlighet att ansluta längs med E22 mot Malmö. Denna anslutningsbuss är gratis och ingår i resans pris. Vi åker sen färja mellan Trelleborg – Rostock över till Tyskland, och rullar sen snabbt och bekvämt genom Tyskland under natten och vaknar upp i Österrike.

Ankomstfrukost: Vi stannar inte utmed dyra autobahn för att äta frukost, utan för att göra ankomsten så smidig som möjligt så kan vi erbjuda en frukost på hotellet vid ankomst, för en kostnad av 15 EUR per vuxen och 13 EUR per barn upp till 12 år.

Därefter är vi redo att kasta oss ut i backarna. Sen väntar 8 dagars skidåkning innan vi börjar tänka på hemresan.

Hemresa: På lördag eftermiddag/kväll lastar vi bussen, vinkar Auf Wiedersehen till Hopfgarten och rullar hemåt. Vi beräknar ankomst till Karlskrona ca kl 15 på söndagen.

Priser:

Boende i lägenhet:    10495:- per person

Boende på hotell:      10995:- per person

OBS! Boende på Gasthof Oberbräu har automatiskt tillägg för middagspaket enligt prislista nedan.

I resans pris ingår:

  • Resa i Helturistbuss från Karlskrona
  • Väg, båt och broavgifter
  • Boende i valt alternativ 7 nätter, lakan, handdukar samt slutstädning.
  • Reseledning med pistvisning.

Tillägg för:

Middagspaket:

3-rätters middag, 7 kvällar 175 EUR för vuxna, 155 EUR för  barn under 12 år. Middagen äter vi på Gasthof Oberbräu. 

Avbeställningsskydd 350:-

 

Lagstadgad resegaranti ställd till Kammarkollegiet

 

Från: 10495:-
Kommande resor
31/01/25
14/02/25
Mer information